RESSENYA: CONTAR DE 7 EN 7 - Holly Golberg Sloan
- Nú
- 29 sept 2017
- 2 Min. de lectura
TÍTOL: Contar de 7 en 7
AUTOR: Holly Goldberg Sloan
PÀGINES: 406
GÈNERE: Juvenil, contemporània, realista
CATEGORIA: Novel·la
PUNTUACIÓ: * * *
La Willow és una nena negra, adoptada i superdotada.

Ens explica la seva vida fins els 12 anys que ha estat tranquil·la i una mica solitària. Però aquesta vida que tanta seguretat li donava de cop i volta desapareix quan els seus pares moren en tràgic accident. A partir d’aquell moment s’haurà d’anar adaptant a noves maneres de fer, i coneixerà un grapat de gent que l’ajudaran a superar el mal tràngol pel qual està passant.
El vaig veure a la biblioteca i de seguida em va cridar l’atenció. Trobo que la portada d’aquest llibre té molt pocs detalls, però és super bonica, i a la vegada molt adequada a la trama.
Una història molt senzilla, però bonica, d’aquests tipus de novel·la que desprès et quedes amb bon regust de boca, que t’alegren el dia. I és molt bonic veure l’evolució que va fent la protagonista i com una sola persona pot arribar a unir tanta gent, com canvia les seves vides a la vegada que ells li canvien a ella. És d’aquestes històries per llegir un diumenge de pluja.
El fet de que cada capítol està protagonitzat per una persona diferent és un punt força interessant perquè a més a més tots estan narrats en tercera persona menys els de la Willow, que el narra en primera persona. Els capítols de la Willow són casi com uns diaris, en ells explica tot el que li passa, tot el que té dins del cap, el que sent i, com que és una noia que ho analitza tot, gràcies a ella podem descobrir tarannàs d’altres personatges que no coneixeríem.
Tot i això trobo que no és massa innovador. Últimament s’han posat de moda aquests tipus de llibres i les novel·les juvenils acaben essent una mica més del mateix. Està bé tenir llibres d’aquests per poder llegir quan no tens ganes de concentrar-te gaire, quan tens ganes de llegir alguna història amable o quan simplement vols passar una estona agradable. Però la producció d’aquest gènere que en podríem anomenar “lectura amable” està essent tant gran últimament que costa molt de trobar algun relat diferent.
T’agradarà molt aquest llibre si t’ha agradat: Pulsacions de Javier Ruescas i Francesc Miralles, George d’Alex Gino o Pax de Sara Pennypacker.
Comments